Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Τζαζ και Μπλουζ



Τζαζ:
Με τον όρο τζαζ εννοούμε τη μουσική που  δημιουργείται κυρίως από τους μαυροαμερικανούς  στις αρχές του 20ου  αιώνα καθώς εκείνοι  συγχωνεύουν στοιχεία από την   αφρικανική μουσική με τη λαϊκή και έντεχνη παράδοση της Δύσης.  Εξετάζοντας τα βασικά  συστατικά της τζαζ,  καλούμαστε να εκτιμήσουμε την  επιρροή που άσκησαν τα είδη αυτά στην έντεχνη μουσική.

Μπλουζ:
Το μπλουζ  είναι αυθεντική αμερικάνικη φόρμα λαϊκής μουσικής που βασίζεται σε  μία απλή επαναλαμβανόμενη μουσικό- ποιητική δομή. Το  κείμενο του μπλουζ  είναι τυπικά μία τρίστιχη  στροφή, με  όμοιους τους δύο πρώτους στίχους.
Το μπλουζ  είναι θεμελιώδης φόρμα της τζαζ.Η  μουσική  την οποία αποκαλούμε Jazz θα γεννηθεί στη Νέα Ορλεάνη από τη σύντηξη  μαύρων στοιχείων  όπως το ραγκτάιμ  και το μπλουζ  με άλλα παραδοσιακά είδη -  spiritual,  τραγούδια εργατικά και κραυγές.  Περίοπτη θέση σε τέτοια στοιχεία κατέχει η τέχνη του αυτοσχεδιασμού.  Οι εκτελεστές είναι  σε θέση να το κάνουν αυτό, αφού όλοι οι οργανοπαίκτες  γνωρίζουν τις βασικές παραδοχές δηλαδή  το tempo, τη φόρμα, την αρμονική διαδοχή και τη σειρά με την οποία θα πρέπει να προβάλλονται τα όργανα.
Χαρακτηριστική είναι η μπλου νότα (ολισθαίνουσα νότα), που δηλώνει μία ελαφρά κάμψη στο τονικό ύφος του τρίτου, του πέμπτου ή του έβδομου φθόγγου της κλίμακας.

πηγή: λαϊκά είδη - Η απόλαυση της μουσικής - Joseph Machlis - Kristine Forney

Όλη η jazz σε 4 διαλέξεις , - Μουσική - αθηνόραμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: