Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




 



"Το πρώτο κίνητρο ήταν η επιθυμία ενός παραμυθά να δοκιμάσει να γράψει μία αληθινά μεγάλη ιστορία που να κρατούσε το ενδιαφέρον των αναγνωστών, να τους διασκεδάσει, να τους ευχαριστήσει, ίσως μερικές φορές να τους ενθουσιάσει ή να τους συγκινήσει βαθιά.

Σαν οδηγό μου είχα μόνο τα δικά μου συναισθήματα για ότι είναι ελκυστικό ή συγκινητικό. Για πολλούς ο οδηγός μου ήταν συχνά αναπόφευκτα λανθασμένος. Μερικοί που έχουν διαβάσει το βιβλίο ή τουλάχιστον το έχουν σχολιάσει (κριτικάρει), το έχουν βρει βαρετό, παράλογο ή αξιοπεριφρόνητο και δεν έχω λόγο να παραπονιέμαι, αφού και εγώ έχω παρόμοια γνώμη για τα έργα τους ή για το είδος γραψίματος που δείχνουν να προτιμούν.

Αλλά ακόμα και κατά την άποψη πολλών, που τους άρεσε η ιστορία μου, υπάρχουν πολλά σημεία που δεν είναι ικανοποιητικά. Δεν είναι ίσως δυνατόν μία μεγάλη ιστορία να ικανοποιεί όλους σε όλα τα σημεία…

 Ο πιο επικριτικός αναγνώστης, δηλαδή εγώ, βρίσκει τώρα πολλά ελαττώματα, μικρότερα και μεγαλύτερα, αλλά επειδή για καλή μου τύχη δεν είμαι υποχρεωμένος ούτε να σχολιάσω το βιβλίο ούτε να το ξαναγράψω, τα περνάω σιωπηρά, εκτός από ένα που το έχουν προσέξει και άλλοι: το βιβλίο είναι πάρα πολύ σύντομο."

Τζον Ρόναλντ Ρόιελ Τόλκιν


Πολλές φορές όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ή να εκφραστούμε, τρέμουμε στην ιδέα ότι κάποιος θα μας κριτικάρει και αυτό μας δημιουργεί μία συστολή και όλα γίνονται σιωπηλά, σχεδόν υπόκωφα. 

Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γνώμη για όλα, όπως επίσης υπάρχουν και αυτοί που έχουν καλές προθέσεις. Δεν χρειάζεται να μας αγγίζει κάθε άποψη και γνώμη, μόνον αυτή που είναι για εμάς σημαντική. Άλλωστε, και εμείς οι ίδιοι ήμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας, ας ξεκινήσουμε από αυτό το σημείο και ας τελειώσουμε σε αυτό. Αν κάτι μας αρέσει και νιώθουμε καλά γι' αυτό, σημαίνει πως αυτό είναιαυτό μας εκφράζει και δεν χρειάζεται άλλη επεξεργασία. Τη στιγμή που θα πούμε στοπ, είναι η στιγμή που ξεχωρίζουμε. 

Να ακούτε τις γνώμες των άλλων, όμως να μην ξεχνάτε τα δικά σας θέλω και μέχρι που θέλετε να φτάσετε. Κάθε καλλιτέχνης οφείλει μέσα από την τέχνη του να βρει πρώτα απ'όλα τον εαυτό του.

Καλημέρα ακορντεονόφιλοι και καλή εβδομάδα να έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: