Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Μουσικά Νέα - Θέατρο - Έκθεση




Τα μουσικά όργανα των Αρχαίων Ελλήνων 

Η μοναδική έκθεση που έχει γίνει ποτέ με ανακατασκευές των αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων θα συνεχιστεί ως τις 25 Μαρτίου, με την σύμπραξη του μουσείου αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων και παιχνιδιών Κώστα Κοτσανά και του υπουργείου Παιδείας. Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να δουν από κοντά την λύρα του Ερμή, την κιθάρα του Απόλλωνα και του Ορφέα, τον αυλό του Πανός, την άρπα της Σαπφούς και πολλές ακόμα… αρχαίες μουσικές εκπλήξεις. Info: Καθημερινές 9.00-14.00 και 17.00-20.00, Σαββατοκύριακα 10.30-17.00 στον εκθεσιακό χώρο Meganalysis (λ. Βεΐκου 19, 2ος όροφος, τηλ: 210 2222813) 
Πηγή: www.in2life.gr

«Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι…» στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας 

Δωρεάν θεατρική παράσταση μας περιμένει αυτόν τον μήνα στο θρυλικό Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη. Εκεί, στο πλαίσιο της εβδομάδας μνήμης και τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη, θα ανέβει μια παράσταση βασισμένη σε σύνθεση κειμένων από τα μεγαλύτερα έργα του, με κορμό την «Ασκητική». Η παράσταση θα συνδυάζει την αφήγηση με το σωματοποιημένο θέατρο, από τους Μάριο Ιορδάνου και Σοφία Καζαντζιάν. Info: Στις 18, 20 και 21 Μαρτίου στις 21.00 και στις 22 και 23 Μαρτίου στις 18.00 και στις 21.00, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας (Λόρδου Βύρωνος 1, απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 2106131931)
Πηγή: www.in2life.gr


έρμα
Αθανασία Κανελλοπούλου : χορογραφία, ερμηνεία
Θύμιος Aτζακάς: σύλληψη, μουσική, ερμηνεία, sound design

Aλέξανδρος Σεϊταρίδης: video, σκηνικό, επιμέλεια παραγωγής
Πάρης Λεγάκης: καλλιτεχνική επιμέλεια
Αίγλη Κατσίκη: κοστούμια
Νικόλας Χρυσός: φωτογραφία


Παρασκευή 7 - Σάββατο 8 - Κυριακή 9
Παρασκευή 14 - Σάββατο 15 - Κυριακή 16
ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ώρα έναρξης: 21.00 ακριβώς
Διάρκεια: 60’

Το αβγό του μουσικού χωριού
Βαλαωρίτου 4, 8ος όροφος, Θεσσαλονίκη
www.music-village.gr

Eίσοδος μόνο με κράτηση θέσης στο
http://avgo.music-village.gr/booking
και στο 6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)



Το έρμα, μάζα σιδηρικών, πετρωμάτων και άλλων υλικών, προσφέρει βύθισμα στα κύτη των πλεούμενων, αντισταθμίζοντας τα ανισόβαρα μέρη του σκάφους και εξασφαλίζοντας στο σκαρί ευστάθεια και στιβαρή πλοήγηση. Οι δύο χαρακτήρες αυτής της παράστασης χαράζουν ρότα στο δικό τους πέλαγος, πότε μαζί πότε χώρια, μέσα από συνεχείς αναδύσεις και καταδύσεις στο έρμα του προσωπικού τους κόσμου, δρώντας και αντιδρώντας στη μνήμη και στο «εδώ» και «τώρα» τους.

Το έργο κινείται στα σύνορα μεταξύ χοροθεάτρου και μουσικού θεάτρου. Πραγματεύεται τον κατακερματισμό του «εαυτού» και τις ρωγμές που έχουν ανοίξει στη φυσική και πνευματική ενότητα της συνείδησης. Υποβάλλει το θεατή σε ένα πλέγμα παραστατικών τελετουργικών (rituals), καθώς μέσα από μία "κύηση", όπου κυριαρχεί το άχρονο και αδιάσπαστο στοιχείο, αναδύεται η λεπτοφυής δύναμη της γυμνής ψυχής.

Η πνευματική ανησυχία, ο συνειρμικός νους, η παρόρμηση, η λαχτάρα για ελευθερία, η προσδοκία για εκπλήρωση της επιθυμίας, γίνονται ήχος και οδηγούν συνεχώς σε μια αγωνία για επιστροφή στην αδιάσπαστη ενότητα. Όχι χωρίς πρώτα να επικρατήσει το χάος και η λυτρωτική μανία.  

Όλα αυτά, με όχημα το ανθρώπινο σώμα, σε συνδυασμό με τη ζωντανή μουσική εκτέλεση μέσα από ένα καλειδοσκοπικό ηχητικό installation.

Ευχαριστούμε τους μικρούς Σαρακηνούς, το Fernardo Pessoa, το Γιώργο Χειμωνά, τον ιεροψάλτη Παντελεήμων Κάρτσωνα, τον Peter Kowald, τους Tuareg, το Spyweirdos, το Δημήτρη Ζαχαράκη, τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο, το μουσικό χωριό.

Θ.Α.




Αθανασία Κανελλοπούλου

Η Αθανασία Κανελλοπούλου έχει σπουδάσει με υποτροφία κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Rambert School of Ballet and Contemporary dance στο Λονδίνο (1996-1999).Το 2000 έλαβε την υποτροφία για 'καλλιτεχνική τελειότητα' στη σχολή της Martha Graham στη Ν.Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες σύγχρονου χορού στη Γερμανία, όπως το χοροθέατρο του Hagen ( Renate Killman) το χοροθέατρο του Osnabrueck ( Gregor Zoellig), με την ομάδα του Lior Lev , Zeynep Tanguy Company ( Istanbul) και με την Injung Jun- Βlue Εlephant Company ( Korea). Από το 2002 μέχρι το 2008 ήταν guest χορεύτρια του χοροθεάτρου Wuppertal Pina Bausch. Με την ομάδα του χοροθεάτρου Wuppertal, η Αθανασία χόρεψε στο θέατρο Sadlers Wells του Λονδίνου, στο Εθνικό Θέατρο της Ιαπωνίας, στο Κέντρο Τεχνών της Κορέας, στο Κρατικό Θέατρο του Πεκίνου, στο Cirque Royal στις Βρυξέλλες, στο Theatre de la Ville στο Παρίσι κ.α. Το 2006 συνεργάστηκε με τη Jasmin Vardimon στη χοροθεατρική παραγωγή 'Justitia'. Έχει επίσης δουλέψει και με άλλους ισραηλινούς χορογράφους, όπως τον Jossi Berg, τoν Rami Levi, τoν Guy Weissman και τη Roni Haver, χορευτές της ομάδας Batseva. Από το 2008 και για δύο χρόνια συνεργάστηκε με τα "Ballets C de la Β" και τον χορογράφο Koen Augustihnen στην παράσταση "Ashes". Από το Μάρτιο του 2010 συνεργάζεται με την ομάδα της Βόννης "CocoonDance" και τη χορογράφο Rafaelle Gionavola. Το 2010 έλαβε μέρος στην Βαγκνερική Όπερα Τannhauzer, όπου παρουσιάστηκε στην Royal Opera House, στο Λονδίνο , σε χορογραφία Jasmin Vardimon . Από το 2012 συνεργάζεται με την χορογράφο Alexandra Waierstall, στο NRW Tanzhaus Dusseldorf.

Η Αθανασία Κανελλοπούλου έχει παρουσιάσει τη χορογραφική της δουλειά 'In (n)ever loverland' ( 2008) στο φεστιβάλ Arc for Dance στο θέατρο Δίπυλον, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο ΝRW International Festival of Pina Bausch, στο 14th Solo Tanz Festival Stuttgard, στο Φεστιβάλ της Βόννης, στο Ramallah Contemporary Dance Festival , Gdansk Festival Poland κ.α. Έχει χορογραφήσει για την επαγγελματική σχολή της Νίκης Κονταξάκη, για την ακαδημία SEAD, για την ομάδα σύγχρονου χορού της Μάλτας ' Wireless Dance.' και για την ομάδα Dance Council Ensemble της Μάλτας. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό στην ομάδα της Jasmin Vardimon, στο Greenwich Dance Agency, στο SEAD, στην ομάδα "Cocoondance" και παραδίδει κατά καιρούς σεμινάρια σε επαγγελματικές σχολές χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η νέα της χορογραφική δουλειά σε συνεργασία με την Μαλτέζικη κολεκτίβα Rubberbodies, 'Penelope' έχει επιχορηγηθεί από το Arts Council της Μάλτας και έχει παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ.

Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Πάτρας.


Θύμιος Ατζακάς

O Θύμιος Ατζακάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1971. Eίναι απόφοιτος του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, της Μουσικής Ακαδημίας της Κολωνίας και της Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας, καθώς και διδάκτορας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από το 1995 ως το 2004 έζησε στη Γερμανία (Κολωνία, Λειψία, Βερολίνο).

Κύρια ενασχόληση του είναι η ερμηνεία και εξερεύνηση διαφόρων νυκτών εγχόρδων. Πυρήνας της ενασχόλησης αυτής είναι το ευρύ τεχνικό και αισθητικό πεδίο που γεννάει το δίπολο ούτι – κιθάρα. Παράλληλα, και σε άμεση συνάφεια με τα παραπάνω, δραστηριοποιείται στη συγγραφή μουσικής και τη βιωματική, αυθόρμητη σύνθεση.

Μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί, σαν σολίστας ή μέλος μουσικών συνόλων, σε διεθνή φεστιβάλ και projects σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Αλβανία, Ισπανία, Πορτογαλλία, Ιαπωνία, Aγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Μαρόκκο και Συρία ενώ ηχογράφησε και μαγνητοσκόπησε για την ελληνική ραδιοτηλεόραση, το WDR, την Deutsche Welle, το MDR, το Arte και το BBC.

Ερμηνεύει και δισκογραφεί με σημαντικούς μουσικούς από ετερόκλητους χώρους, ενώ παράλληλα έχει ιδρύσει μουσικά σχήματα όπως το Armos Ensemble, το Tropos Quartett Berlin, και, μαζί με τον Αντώνη Ανισέγκο, το ΣΩΜΑ.

Είναι επίκουρος καθηγητής στην κατεύθυνση ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από το 2006, μαζί με τον Κώστα Μακρυγιαννάκη και τον Γιώργο Λαζαρίδη, ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της διεθνούς διοργάνωσης «Μουσικό Χωριό» που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.

Από το χειμώνα του 2012, σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας arTree, συντονίζει τις εκπαιδευτικές δράσεις και τις παραστάσεις στο «Αβγό», το νέο forum δημιουργίας του Μουσικού Χωριού.
......................................................................................................




Balarom Trio
P.Stoikos-trumpet+keys,
K.Tapakis/oud, L.Metaxas/percussion 
Dimos Vougioukas-accordion
Κουκουβάγια στη Θεσσαλονίκη
Πέμπτη 20 Μαρτίου 22.20


Φανερωμένες - Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Steve Turre τα ιερά κοχύλια της τζάζ

Μιχάλης Χόιπελ

Δεν υπάρχουν σχόλια: