Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




 

Καλημέρα ακορντεονόφιλοι 🐟🐟


Από την αρχή να προσανατολίζεται ο μαθητευόμενος ότι η μουσική είναι μια ευχάριστη και πολιτισμένη απασχόληση αλλά να μην αυταπατάται ότι η εκμάθηση της αποτελεί ένα απλό πράγμα. Θέλει κόπο και προ παντός την απόκτηση της πραγματικής αγάπης προς τη μουσική, που αυτή η αγάπη θα τον προικίσει  με τη δέουσα υπομονή στην καθημερινή μελέτη.

Η αγάπη της μουσικής, πρέπει να διευκρινίσουμε, δεν είναι μόνο η ευχάριστη ακρόαση ενός κομματιού από ένα cd. Αυτή την αγάπη την έχουν λίγο πολύ όλοι οι άνθρωποι, η πραγματική αγάπη της μουσικής συνιστάται στην επιθυμία της αποδόσεως μιας μελωδίας από τον ίδιο και για τον ίδιο, ικανοποιούμενος που το αποδίδει μόνος του και που κάθε φορά προσπαθεί αγαπημένες του μελωδίες να τις παίζει πιο καλά. Έτσι η μουσική  δεν πρέπει να θεωρείται αγκαρία αλλά ευχάριστο ξεκούρασμα.

Στην αντίθετη περίπτωση εάν η αγάπη είναι επιπόλαιη τότε η μελέτη θα γίνεται χωρίς διάθεση, θα παραμελούνται οι ασκήσεις που είναι απαραίτητες, τα δάχτυλα θα βρίσκονται κοκκαλιασμένα και εν συνεχεία οι εκτελέσεις του μαθήματος για κλάματα. Ο δάσκαλος για να μην δυσαρεστήσει τον μαθητή του δεν θα επιμείνει πολύ και έτσι ο καιρός περνά, έρχονται πιο δύσκολες ασκήσεις και κομμάτια που θέλουν γυμνασμένα δάκτυλα και ο μαθητής απογοητευμένος παρατά ολότελα το όργανο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: