Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Το άστρο της Βηθλεέμ


Θέλοντας οι επιστήμονες να βρουν τι ήταν το ¨άστρο της Βηθλεέμ", εντόπισαν ιστορικά ασυνήθιστα φαινόμενα όπως περάσματα κομητών, εκρήξεις σούπερ νόβα κ.α προκειμένου να συνδέσουν τα ουράνια φαινόμενα με τα ιστορικά στοιχεία που προσφέρουν τα Ευαγγέλια, ιστορικά στοιχεία όπως ο θάνατος του Ηρώδη. Με αυτό τον τρόπο θα προσδιόριζαν τελικά και την ημερομηνία γέννησης του Ιησού.

Η σύνοδος των πλανητών Δία και Κρόνου τον 7ο αιώνα π.χ οδήγησαν τον αστρονόμο Γιοχάνες Κέπλερ, στις αρχές του 17ου αιώνα, στην υπόθεση, ότι αυτό ήταν το άστρο της Βηθλεέμ η συνάντηση δηλαδή του Δία και του Κρόνου στον ουρανό. 

Ο Κέπλερ υπέθεσε ότι το σπάνιο αυτό φαινόμενο, οι Μάγοι το εξέλαβαν ως μήνυμα και ξεκίνησαν από την Ανατολή το ταξίδι τους προς τη Βηθλεέμ. Η θεωρία του επιβίωσε για τριακόσια πενήντα χρόνια. 

Οι θεολόγοι από την άλλη πλευρά πιστεύουν πως οι τρεις Μάγοι δεν χρειάζονταν ένα αστέρι, διότι η γέννηση του Χριστού, τους αποκαλύφθηκε από τον Θεό.

Άλλοι θεωρούν ότι οι «τρεις Μάγοι» ακολούθησαν μια τριπλή σύνοδο του Δία, του Κρόνου και της Αφροδίτης για να φτάσουν στη φάτνη που γεννήθηκε ο Ιησούς.

Κάποιοι πιστεύουν πως το "άστρο της Βηθλεέμ" ήταν μία φραστική υπερβολή του Ευαγγελιστή Ματθαίου για να δείξει στους Εβραίους ότι ο Χριστός ήταν ο Μεσσίας.


Το άστρο της Βηθλεέμ υπήρξε; και αν υπήρξε πως εμφανίστηκε και διήρκεσε τόσες ημέρες; Έχω την εντύπωση πως κάποια φαινόμενα δεν μπορούν να απαντηθούν σε αυτή τη ζωή και ίσως να μην χρειάζεται κιόλας. 

Αυτό που κρατώ εγώ, είναι πως οι άνθρωποι εκείνα τα χρόνια αφουγκράζονταν και ζούσαν βαθιές και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Δέχονταν σαν δώρα μία γέννηση και ένα άστρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: