Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Δημοτικό Τραγούδι

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοτικό τραγούδιΤο δημοτικό τραγούδι είναι δημιούργημα της δημοτικής ποιήσεως και μουσικής. Τα ελληνικά τραγούδια ήταν από την αρχαιότητα ποικίλα και δείγματά τους σώζονται απ'όλες τις εποχές.
Με το δημοτικό τραγούδι ο λαός εκδήλωνε τα συναισθήματά τους στις διάφορες περιστάσεις του βίου του, όπως π.χ στο γάμο, στο χωρισμό, στο θάνατο, στη διασκέδαση, στην εργασία του κτλ. Προέρχονται απ'όλα τα διαμερίσματα του του ελληνικού χώρου όπως π.χ την Κύπρο, την Κρήτη, την Ήπειρο, τον Πόντο κτλ. Με το νανούρισμα έρχεται ο άνθρωπος στον κόσμο και με το μοιρολόι φεύγει. Τον συνοδεύει δηλαδή σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής του σαν αχώριστος σύντροφος. Ακόμα και τραγούδια ξεσηκωτικά έφερναν την επανάσταση και την επιθυμία της λευτεριάς.
Τα δημοτικά μας τραγούδια ως ακριτικά, πατριωτικά, ύμνοι στην αγάπη, νανουρίσματα, μοιρολόγια, γνωμικά, ρυθμός στον εργατικό μόχθο κτλ, όλα έχουν το δικό τους μοτίβο, τη δική τους σύνθεση και το κάθε ένα αντιπροσωπεύει και μια γωνιά της χώρας μας όπως Ρουμελιώτικα, Θεσσαλικά, Μακεδονικά, Νησιώτικα κ.α.
Το 1825. ο Γάλλος Φωριέλ έκανε το πρώτο βήμα για την ταξινόμηση των δημοτικών μας τραγουδιών γιατί αναγνώρισε τη μεγάλη αξία τους Το 1914 ο Νικόλας Πολίτης αποδεικνύει με τη συλλογή του τι αξίζει το δημοτικό τραγούδι και μας διδάσκει να το προστατεύσουμε και να το προλάβουμε.
Ο μουσουργός Μανόλης Καλομοίρης πήρε τα δημοτικά τραγούδια και τα ενορχήστρωσε και έτσι παίζονται από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου.



πηγή: μουσική β γυμνασίου οεδβ


Δεν υπάρχουν σχόλια: