Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Μουσικά Νέα και... καραγκιόζης!





music-village-logo

Διεθνής Μουσική Κοινότητα

www.music-village.gr


Η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού, εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη για τις πρωτοφανείς κυβερνητικές ενέργειες μεθοδευμένης καταστροφής της πνευματικής δημόσιας περιουσίας, όπως η βίαιη βύθιση στο σκοτάδι της ΕΡΤ και των καλλιτεχνικών φορέων της και, πρόσφατα, η επιχείρηση έξωσης του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης από το ιστορικό κτίριο στέγασής του, μετά από αποφάσεις του ΙΚΑ (!), καλεί μουσικούς (και μη) να έρθουν στο προαύλιο της ΕΡΤ3 όπου εδώ και 5 μέρες γίνονται διαρκείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης αλλά και σε όποιο άλλο σημείο της χώρας πραγματοποιούνται αντίστοιχες συγκεντρώσεις και συλλογικότητες.

Επιπλέον, νιώθουμε την υποχρέωση να κοινοποιήσουμε το πρόσφατο ψήφισμα των καθηγητών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καλούμε σε αφύπνιση, υποστήριξη και αλληλεγγύη!

Τέλος, τη Δευτέρα το βράδυ διάφορα μουσικά σύνολα του ΤΜΕΤ θα παίξουν για τους πολίτες στο αυτοσχέδιο πάλκο της ΕΡΤ3, μετά τις 20.00 το βράδυ.

Η ομάδα εργασίας του Μ.Χ.
    



ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Οι καθηγητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις εξελίξεις σχετικά με την κατάργηση της ΕΡΤ και δηλώνουμε δημόσια τη βαθειά απογοήτευση και την αγωνία μας για την πορεία του πολιτισμού και ιδιαίτερα της μουσικής, στη χώρα μας.

Τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, επί δεκαετίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα μουσικά πράγματα της χώρας, με πλήθος πολύτιμων ηχογραφήσεων και συναυλιών, με πλήθος συνεργασιών με σημαντικούς μουσικούς της χώρας και του εξωτερικού. Δύο ορχήστρες και μία χορωδία σιγούν, όπως σιγεί και το Τρίτο Πρόγραμμα, το μοναδικό ραδιοφωνικό μέσο προβολής της κλασικής μουσικής στην Ελλάδα. Το πλήγμα στον πολιτισμό, στη μουσική, στην παιδεία, είναι βαρύτατο.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι δημόσιο αγαθό, η κατάργησή της υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας και πλήττει τη δημοκρατία και τον πολιτισμό.

Ζητούμε την επαναλειτουργία της και συμπαραστεκόμαστε στους εργαζομένους της, στους μουσικούς παραγωγούς και στους καλλιτέχνες που επανδρώνουν επάξια τα μουσικά της σύνολα.


Οι Καθηγητές
Δημήτρης Χανδράκης , Σωκράτης Σινόπουλος, Λευτέρης Τσικουρίδης, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Δημήτρης Πάτρας, Πέτρος Βούβαρης, Θύμιος Ατζακάς, Έλενα Παπανδρέου Σωκράτης Σινόπουλος, Κώστας Ράπτης, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Γιώργος Κυριακάκης, Ιγκόρ Πέτριν, Κατερίνα Τσέντς, Ηλίας Παπαδόπουλος, Γιώργος Βράνος




------------------------------------


http://thiasoskarella.weebly.com/

--------------------------------------




35 River Party

Από τις 31 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου,  οι χιλιάδες επισκέπτες του μεγαλύτερου μουσικού και κατασκηνωτικού φεστιβάλ της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν το απόλυτο μουσικό πάρτι στις όχθες του Αλιάκμονα.
Το περσινό River Party φιλοξένησε περισσότερους από 50 χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και χάρισε σε όλους ανεξάντλητες στιγμές κεφιού. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που το κατέταξε στα 12 σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του “Europe Festival Awards 2012”.
Το φετινό καλοκαίρι υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη απογείωση, με πολύ τραγούδι, χορό και κέφι δίπλα στο ποτάμι. Πάρτε τις σκηνές σας, την καλή σας διάθεση και ετοιμαστείτε για τις καλύτερες διακοπές του φετινού καλοκαιριού μαζί με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 35ΟΥ RIVER PARTY
Τετάρτη 31/7 DUB Inc. Σωκράτης Μάλαμας Γιάννης Αγγελάκας Tricky Pony Γιώργης Χριστοδούλου C. Roussos  Πέμπτη 01/8 JAMES Τζίμης Πανούσης Υπόγεια Ρεύματα και Θάνος Ανεστόπουλος Mikael Delta Πάνος Μουζουράκης (The Big Band Project) The Burning Sticks
Παρασκευή 2/8 Μάριος Φραγκούλης (Show must go on) Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τον Γιώργο Περρή Γιάννης Χαρούλης Marietta Fafouti Minor Project & Sma Rag Da
Σάββατο 3/8 Βασίλης Παπακωνσταντίνου Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας, Γιάννης Ζουγανέλης Μίλτος Πασχαλίδης Imam Baildi Rous CJ Jeff
Κυριακή 4/8 Στέλιος Ρόκκος Goin' Through the band Μίκρο Olga Kouklaki feat. Liset Alea MINOR PROJECT & Sma Rag Da Banda Latiniko Dinamiss
Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί, η προπώληση όμως έχει ήδη ξεκινήσει: τα πρώτα χίλια πενθήμερα εισιτήρια του 35ου River Party έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ η προπώληση συνεχίζεται στην ειδική τιμή προσφοράς των 50 € για λίγο ακόμη.
Προμηθευτείτε, λοιπόν, έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο www.livetickets.gr και στα καταστήματα Public.

---------------------------------------------------------
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκίνησε την καλοκαιρινή του περιοδεία από το Θέατρο Βράχων σε μια κατάμεστη και επιτυχημένη συναυλία που σήμανε και την έναρξη του φεστιβάλ "Στη Σκιά των Βράχων". Όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια θα συνεχίσει τις συναυλίες του πηγαίνοντας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη όπου θα δώσει ακόμη δύο συναυλίες στην Αθήνα. Στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολή και στο Άλσος της Νέας Σμύρνης.
Την κριτική της πρώτης συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα μπορείτε να μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:


Ιούλιος

Δευτέρα 1 Ιουλίου.  Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
Τετάρτη 3 Ιουλίου. Καβάλα, Κάστρο Καβάλας
Σάββατο 6 Ιουλίου.  Μαλακάσα, TerraVibePark
Τρίτη 9 Ιουλίου.  Τύρναβος, Παλιό Λατόμι
Παρασκευή 12 Ιουλίου.  Κυριάκι Βοιωτίας , Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους ¨Αρβανίτσας¨
Παρασκευή 19 Ιουλίου.  Ναύπλιο
Σάββατο 27 Ιουλίου.  Καμένα Βούρλα, Φεστιβάλ ¨Νύχτες Φθιώτιδος¨
Τετάρτη 31 Ιουλίου.  Νεστόριο Καστοριάς, 35o RiverParty

Αύγουστος

Σάββατο 3 Αυγούστου.  Βαρβάρα Χαλκιδικής, Φεστιβάλ Βαρβάρας
Τετάρτη 7 Αυγούστου.  Σητεία Κρήτης, Λιθίνες
Παρασκευή 9 Αυγούστου.  Ηράκλειο Κρήτης, Θέατρο των  Αγρών
Κυριακή 11 Αυγούστου.  Καρπενήσι, Φεστιβάλ ¨Εν  Όρεσι¨
Τετάρτη 14 Αυγούστου. Πηγές Αχέροντα, Γλυκί Πρέβεζας
Παρασκευή 16 Αυγούστου. Βλαχιώτι Λακωνίας, Επιδαύρειο Θέατρο
Σάββατο 17 Αυγούστου.  Δημητσάνα, Ορεινή Γορτυνία
Σάββατο 31 Αυγούστου. Ρόδος, Θέατρο Τάφρου

Σεπτέμβριος

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.  Πετρούπολη, Θέατρο Πέτρας
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.  Πάτρα, Πολυχώρος Πολιτεία
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.  Νέα Σμύρνη, Άλσος Νέας Σμύρνης







Δεν υπάρχουν σχόλια: