Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Ιωάννης Κουκουζέλης


Αποτέλεσμα εικόνας για ιωάννης κουκουζέλης



΄Έζησε τον 11ο αιώνα μ.χ. Γεννήθηκε στο Δυρράχιο της Ιλλυρίας. Σπούδασε στην αυτοκρατορική σχολή της Κωνσταντινουπόλεως. Επειδή είχε ωραία φωνή τον προσέλαβαν στην Βασιλική Μουσική Σχολή. Εκεί κέρδισε την εκτίμηση πολλών μεγιστάνων και την αγάπη του αυτοκράτορα, που τον διόρισε αρχιμουσικό των αυτοκρατορικών ψαλμών.
Για τη μεγάλη αγάπη στη μουσική τον εκτίμησε ο αυτοκράτορας Αλέξιος Κομνηνός και σκέφτηκε να τον παντρέψει με μία αρχόντισσα. Όμως ο Κουκουζέλης δεν το ήθελε και γι'αυτό δραπέτευσε και πήγε στη Μονή της Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. Εκεί, αφού παρουσιάστηκε σαν βοσκός, έγινε μοναχός. Όταν όμως τον αναγνώρισαν από τη γλυκιά φωνή του, τον όρισαν να ψάλλει τις Κυριακές και λοιπές γιορτές στο Ναό με κατάνυξη. Τον αποκαλούσαν αγγελόφωνο και Καλλικέλαδο.
Από τα έργα του σπουδαιότερα είναι: χερουβικά, κοινωνικά, καλλοφωνικοί ειρμοί, πασαπνοάρια κ.α. Έγραψε επίσης συγγράμματα¨περί μουσικής τέχνης¨ και με τη γραφή του, που ονομάστηκε "στρογγυλή", απλοποίησε τη γραφή του Δαμασκηνού.
Έκανε το μέγιστο κυκλικό τροχό της μουσικής, όπου συσχετίζει τους οκτώ σημερινούς ήχους με τους οκτώ τρόπους των αρχαίων Ελλήνων(Δώριο, Φρύγιο, Λύδιο, Μιξολύδιο, κτλ.).
Για τη μεγάλη του δράση και ικανότητα έλαβε τον τίτλο του Μαϊστορα. Θεωρείται η δεύτερη πηγή της Μουσικής. Πρώτη είναι ο Δαμασκηνός. Η Εκκλησία των κατάταξε μεταξύ των Αγίων και η μνήμη του εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου.

Περισσότερα εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια: