Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ


ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ



  " "Aνέσπερα" είναι τα ιερά τοπία της μνήμης που η μουσική χωρίς λόγια προσπαθεί να περιγράψει", γράφει ο Χρίστος Τσιαμούλης στο εισαγωγικό σημείωμα του άλμπουμ 'ΑΝΕΣΠΕΡΑ'. Η μουσική παρακαταθήκη που μας παρέδωσε ο ελληνισμός του Πόντου είναι πολύ σημαντική. Εμπνευσμένος από τη κληρονομιά αυτή ο Χρίστος Τσιαμούλης συνέθεσε το έργο 'ΑΝΕΣΠΕΡΑ', και το παρουσίασε στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού τον Ιούνιο του 1999. Ανέσπερα είναι τα τοπία της μνήμης και μας πονάνε όμως, σύμφωνα με την προσέγγιση του Τσιαμούλη, ο πόνος αυτός ανυψώνει τον άνθρωπο που τον βιώνει. Μέσα από τη λιτή συνθετική γραμμή του δημιουργεί το μουσικό χώρο εντός του οποίου η συναισθηματική φόρτιση γίνεται λεβεντιά και καρτερία. Έχοντας πλάι του ο Τσιαμούλης τον σημαντικότερο αυτή τη στιγμή Πόντιο λυράρη, το Γιώργο Αμαραντίδη (στον οποίο μάλιστα ανήκει και το μοιρολόι που συμπεριλαμβάνεται στο έργο) και με τη συμβολή των εξαίρετων μουσικών που συμμετέχουν στο άλμπουμ, παρουσιάζει ένα βαθύ και ουσιαστικό έργο που παρακολουθεί την πορεία ενός λαού που έκανε τον πόνο του μουσική και το πάθος του χορό.

Ο Χρήστος Τσιαμούλης είναι έλληνας οργανοπαίχτης και τραγουδιστής. Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Οι βασικές του μουσικές σπουδές έγιναν στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών (κιθάρα και θεωρία). Αργότερα ασχολήθηκε με την παραδοσιακή μουσική και όργανα. Σπούδασε επίσης Βυζαντινή Μουσική.
Το 1985 ίδρυσε μαζί με άλλους το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής Δυνάμεις του Αιγαίου. Έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς συνθέτες παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, όπως Σ. Καρά, Μ. Χατζιδάκι, Δ. Σαββόπουλο, Γ. Μαρκόπουλο, Ν. Μαμαγκάκη, Γ. Χατζηνάσιο, Γ. Σταυριανό, Χρ. Αηδονίδη, Δ. Σαμίου, Ν. Σαραγούδα, Μαριώ, Σαββίνα Γιαννάτου, N. Κυπουργό, Αλ. Ιωαννίδη και άλλους.
Σε συνεργασία με τον Π. Ερευνίδη εξέδωσε το βιβλίο και τη συλλογή μουσικής Ρωμιοί συνθέτες της Πόλης. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστήμιου στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: