Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Traditionell Musette.


Καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά ακορντεονόφιλοι κα μουσικόφιλοι. Αλήθεια τι γινόταν παράλληλα στον κόσμο το 1940; 

- Ανοίγει στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνιας το πρώτο εστιατόριο McDonald's

- Στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, στις 26 Ιανουαρίου, η θερμοκρασία φτάνει στους 43,2  βαθμούς      Κελσίου

- Η Χάτι ΜακΝτάνιελ γίνεται η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κερδίζει Όσκαρ

- Κάνει πρεμιέρα η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων του Ουώλτ Ντίσνεϋ, Πινόκιο

- Προβάλλεται η μικρού μήκους ταινία A wild hare, εισάγοντας τον χαρακτήρα του Bugs Bunny

- Ματαιώθηκε η 12η Ολυμπιάδα

- Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι " Δέκα μικροί νέγροι" 



Μίμης Πλέσσας - Tango Nostalgico



Καλή εβδομάδα ακορντεονόφιλοι και μουσικόφιλοι! Με πολύ χορό ξεκινάει η εβδομάδα μας. Με τις μουσικές πινελιές του Μίμη Πλέσσα. 

Μίμης Πλέσσας




Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα κι από τα μαθητικά του χρόνια υπήρξε ο πρώτος σολίστ του πιάνου στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

Με το κουαρτέτο και τις ορχήστρες του συνεργάστηκε με όλους τους τότε διάσημους τραγουδιστές (Δανάη, Νινή Ζαχά, Τζίμη Μακούλη, Τώνη Μαρούδα, κ.ά.). Το 1951, νεα­ρός πιανίστας ακόμα, τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο Μουσικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, και την επόμενη χρονιά αναδείχθηκε πέμπτος κατά σειρά πιανίστας στις ΗΠΑ. Από το 1952 ασχολείται με τη σύνθεση κι έχει διακριθεί έξι φορές στη χώρα μας κι επτά φορές διεθνώς (Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Βέλγιο, Παρίσι, ΗΠΑ, Τόκιο και Άλτο Μόντε της Ιταλίας).

Με τα τραγούδια του πρόβαλε και καθιέρωσε πολλούς διάσημους τραγουδιστές και ηθοποιούς (Ζωή Κουρούκλη, Νάνα Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιοβάννα, Μαρινέλλα, Ρένα Κουμιώτη, Γιάννη Βογιατζή, Φώτη Δήμα, Γιάννη Πουλόπουλο, Τόλη Βοσκόπουλο, Στράτο Διονυσίου, κ.ά.).

Έχει γράψει μουσική για 104 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις, για τις οποίες έλαβε πολυάριθμες ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις. Τιμήθηκε επανειλημμένα με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, ενώ το έργο του «Ο δρόμος» (στίχοι Λευτέρη Παπαδόπουλου) κατέχει αναμφισβήτητα την πρώτη θέση στην ελληνική δισκογραφία. Τον Ιανουάριο του 2001 ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τού απένειμε το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα για την προσφορά του στον πολιτισμό. Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς το Hellenic College of London του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα της Μουσικής για την πενηντάχρονη προσφορά του. Το 2009 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Έχει διευθύνει με έργα του τις μεγαλύτερες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο, ενώ συνθέσεις του έχουν ηχογραφηθεί στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ισπανία.

Μίμης Πλέσσας - Tango Feroce


Να μια ενδιαφέρουσα πρόταση για γονείς και παιδιά

👇👇👇 

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ / ΟΠΑΝΔΑ

ΛΥΡΩΔΙΕΣ
Στο Φουαγιέ του Θεάτρου ΟΛΥΜΠΙΑ -Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»
Παράλληλα με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της κεντρικής σκηνής, το ΟΛΥΜΠΙΑ -Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» παρουσιάζει μία σειρά εκδηλώσεων στο Φουαγιέ του θέατρου, σε συνεργασία με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και επιστήμονες, καθ΄όλη τη διάρκεια της νέας σαιζόν 2024/2025. Περιλαμβάνονται μουσικές παραστάσεις με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, σεμινάρια για γονείς και παιδιά με στόχο τη γνωριμία τους με ποικίλα μουσικά είδη και πρακτικές, αλλά και συναντήσεις-διαλέξεις για την ευρύτερη ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή.
--
Ο κύκλος των εκδηλώσεων του Φουαγιέ εγκαινιάζεται με τις Λυρωδίες, όπου για τέσσερις Κυριακές (20 Οκτωβρίου, 3 και 10 Νοεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου) γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν, να παίξουν και να δημιουργήσουν με όχημα την αρχαιοελληνική επτάχορδη λύρα, το όργανο που κατά την ελληνική μυθολογία χάρισε ο Ερμής στον Απόλλωνα.
Οι Νίκος Ξανθούλης (πρωτότυπες συνθέσεις, βάρβιτος και αρχαία Λύρα), Εύη Παπαδοπούλου (πρωτότυπα κείμενα, αφήγηση), Σόνια Χαραλαμπίδου (αρχαία Λύρα – εκπαιδεύτρια), Ευαγγελία Κοψαλίδου ( αρχαία Λύρα) και Σοφία Καρακούτα (τραγούδι – τύμπανο) θα παρουσιάσουν την αρχαία ελληνική μουσική με μαθήματα, διαλέξεις, οργάνωση χορωδίας, Αρχαιολογικά μουσικά παραμύθια, και μια τελική συναυλία του συγκροτήματος «οι Λυριστές».
--
Συμμετοχή ανά Κυριακή: 8€ (ενήλικες) / 5€ (παιδιά)
Αναλυτικό Πρόγραμμα
20 Οκτωβρίου
11:00-12:30 Διάλεξη – Μάθημα λύρας – Χορωδία (Νίκος Ξανθούλης και Σόνια Χαραλαμπίδου)
13:00 «Το Ταξίδι της Κυμοθόης»
Η αρχαιολόγος Εύη Παπαδοπούλου αφηγείται το πανέμορφο Αρχαιολογικό Παραμύθι της για μια βυθισμένη μυκηναϊκή πόλη στη Νάξο σε συνοδεία λύρας του Ν. Ξανθούλη. Το «Ταξίδι της Κυμοθόης» έχει εκδοθεί από τις Εκδόσεις Καλέντη.
3 Νοεμβρίου
11:00-12:30 Διάλεξη – Μάθημα λύρας – Χορωδία (Νίκος Ξανθούλης και Σόνια Χαραλαμπίδου)
13:00: «Η Προφητεία του Γρύπα»
Η αρχαιολόγος Εύη Παπαδοπούλου αφηγείται, με συνοδεία αρχαίας λύρας, την ιστορία ενός γενναίου πολεμιστή και μιας ιέρειας στην Πύλο των μυκηναϊκών χρόνων που είχε ως έμπνευση την ανακάλυψη του τάφου του Γρύπα-Πολεμιστή το 2015 στον Άνω Εγκλιανό από τους καθηγητές Jack Davis και Sharon Stocker της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών. Η συγκεκριμένη αρχαιολογική ιστορία δημιουργήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.
10 Νοεμβρίου
11:00-12:30 Διάλεξη – Μάθημα λύρας – Χορωδία (Νίκος Ξανθούλης και Σόνια Χαραλαμπίδου)
13:00: «Το Όνειρο του Νικία και της Μελίτης»
Η αρχαιολόγος Εύη Παπαδοπούλου μας ταξιδεύει, με συνοδεία αρχαίας λύρας, στα Πύθια, στους μουσικούς αγώνες της αρχαιότητας που γίνονταν στους Δελφούς κάθε τέσσερα χρόνια, τιμώντας τον Απόλλωνα. Ακολουθώντας το Νικία και τη Μελίτη, μοιραζόμαστε τις αγωνίες των διάσημων μουσικών που συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για να διατηρήσουν αναλλοίωτη τη φήμη τους. Το συγκεκριμένο Αρχαιολογικό Παραμύθι κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη στη σειρά «Αρχαιολογικά Παραμύθια».
8 Δεκεμβρίου
11:00-12:30 Διάλεξη – Μάθημα λύρας – Χορωδία (Νίκος Ξανθούλης, Σόνια Χαραλαμπίδου, Ευαγγελία Κοψαλίδου, Σοφία Καρακούτα)
13:00: Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Ελληνικής Μουσικής με τους «Λυριστές»
Επικοινωνία Γραφείο Τύπου ΟΛΥΜΠΙΑ: press@oly.gr
Οργάνωση παραγωγής: DE MUSICA

Η πρώτη μας νύχτα



Καλή εβδομάδα ακορντεονόφιλοι και μουσικόφιλοι. Την παρτιτούρα αυτή την έφτιαξα ειδικά για εσάς. Ο αγαπητός Μίμης Πλέσσας, ο γλυκύτατος αυτός άνθρωπος, μας άφησε παρακαταθήκη σπουδαία μουσική, μουσική από όλα τα είδη, μία μουσική χωρίς σύνορα, με κύριο γνώμονα τον ίδιο τον άνθρωπο, τα συναισθήματα και την αγάπη για τη ζωή. Ο συνθέτης, μαέστρος  και πιανίστας, σε κάθε συνάντηση με τον σύζυγό μου, είχε πάντα μία συμβουλή να του δώσει. Μία από αυτές θα μοιραστώ μαζί σας...

"Αγαπητέ, είσαι τυχερός που έχεις μία μουσικό για σύντροφο. Θα πρέπει να την εμπιστευτείς και να  ακούς της συμβουλές της δασκάλας. Η μουσική που θα έρθει στη ζωή σου,  θα αλλάξει τον τρόπο που θα βλέπεις τη ζωή από εκεί και ύστερα". 

Εύχομαι να απολαύσετε το βίντεο αυτό. Θα ανεβάσω σίγουρα και ένα δεύτερο κομμάτι μέσα στον μήνα. Σας εύχομαι μία εβδομάδα "αληθινή",  με πίστη στον εαυτό σας. 

The Godfather waltz


The Godfather Waltz



Καλό μήνα ακορντεονόφιλοι και μουσικόφιλοι. Ένας Οκτώβρης θαύμα ξεκίνησε, με μυρωδιές και αίσθηση φθινοπώρου, που μας προετοιμάζει για τον ερχομό του χειμώνα, διασκορπίζοντας καρπούς και φύλλα ολόγυρα μας. Η μουσική και το μεγαλείο της φύσης, στενά συνδεδεμένα, ωφελούν στην ευημερία των ανθρώπων δηλαδή την ψυχική και σωματική υγεία. Επίσης,  παράγουν την ορμόνη της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο και ανεβάζουν τη διάθεση. Τη μουσική την έχετε. Ανακαλύψτε τη φύση.

Καλή σχολική χρονιά να έχουμε, δημιουργική και εκφραστική.